1,5 meter blijft gehandhaafd bij de tandarts

14 oktober 2021

Foto van 1,5 meter blijft gehandhaafd bij de tandarts

Moet je binnenkort naar je mondzorgverlener? Houd er dan rekening mee dat er in de praktijk nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden.

Let op elkaar!

In de mondzorgpraktijken wordt namelijk geen gebruik gemaakt van CoronaCheck, dus er kunnen zowel  gevaccineerde als niet-gevaccineerde mensen in de wachtkamer zitten. Maar ook kwetsbare mensen. Door afstand te houden wordt iedereen beschermd tegen het risico op overdracht van COVID-19.

Tijdschrift en koffie weer terug

Was je gewend om met een aangeboden drankje en tijdschrift te wachten op je behandeling? Goed nieuws, dat mag weer! Wel blijft het verzoek om zo kort mogelijk in de wachtkamer te zitten. Dus kom niet te vroeg naar je afspraak.

Beantwoord gezondheidsvragen eerlijk

Omdat besmettingen nog altijd mogelijk zijn, zullen er nog steeds gezondheidsvragen worden gesteld en het blijft  belangrijk dat je die eerlijk beantwoordt. Voor je eigen veiligheid én die van anderen. Indien nodig kan je mondzorgverlener besluiten je op een later moment te behandelen.

Stel bij coronaklachten je afspraak uit

Voel je je niet lekker, zeg je afspraak dan op tijd af en laat je testen. Mocht je positief testen en kan je behandeling echt niet wachten dan zal de mondzorgverlener je instructies geven hoe je verder kan worden geholpen.

Verzorg je mond ook zelf goed

Blijf vooral ook zelf je mond goed verzorgen: twee keer per dag twee minuten poetsen met een fluoridetandpasta en dagelijks tussen je tanden en kiezen rageren of stokeren. En loop niet te lang door met klachten als bloedend tandvlees, want dat kan bijvoorbeeld duiden op een ontsteking.

Trek bij twijfel aan de bel

Neem bij twijfel áltijd contact op met je tandarts, mondhygiënist of tandprotheticus. Zij staan voor je klaar om je vakkundig en veilig te helpen.

Houd je aan de basisregels

Nog even de basisregels in de mondzorgpraktijk op een rijtje:

   1. Desinfecteer bij binnenkost je handen

   2. Houd in de wachtkamer 1,5 meter afstand

   3. Schud geen handen