Doe mee met Stoptober!

11 september 2019

Foto van Doe mee met Stoptober!

Roken is zo slecht, ook voor je mondgezondheid. Doe je samen met Georgina Verbaan, Rick Brandsteder en Ernst Daniël Smid en meer dan 50.000 anderen volgende maand ook mee met Stoptober?

Roken ook schadelijk voor mondgezondheid

Een op de vijf volwassen Nederlanders rookt. En meer dan 80 procent wil van die tabaksverslaving af. Roken vergroot de kans op verschillende gezondheidsklachten en ziekten en is schadelijk voor de mondgezondheid. Zo leidt het tot ernstige tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is het verantwoordelijk voor 75 procent van de gevallen van mond- en keelkanker.

Maand lang geen sigaret

Maar zo gemakkelijk is het niet de sigaret voorgoed te doven. Om rokers een handje te helpen, is in 2014 Stoptober in het leven geroepen. Ook dit jaar worden tienduizenden mensen uitgedaagd om vanaf 1 oktober een maand lang niet te roken.

5 keer meer kans voorgoed te stoppen

Uit onderzoek blijkt immers dat rokers die 28 dagen stoppen maar liefst 5 keer meer kans hebben om blijvend te stoppen doordat ze hierna door de periode met de zwaarste ontwenningsverschijnselen heen zijn.

Samen sterk!

Als je je aanmeldt via www.stoptober.nl krijg je vanaf 1 oktober iedere dag via een speciale app  tips en adviezen; ook kun je via social media ervaringen uitwisselen en elkaar een hart onder de riem steken.

Al meer dan 275.000 ex-rokers in vijf jaar

Kom op,  jij kan het ook! De afgelopen vijf jaar hebben meer dan 275.000 rokers bewezen dat Stoptober werkt!