Ouders blij met oproep zorgverzekeraars om met kind naar de tandarts te gaan

6 maart 2020

Foto van Ouders blij met oproep zorgverzekeraars om met kind naar de tandarts te gaan

Acht van de tien ouders stellen het op prijs als hun zorgverzekeraar ze laat weten dat het tandartsbezoek van hun kinderen wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat blijkt uit het Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg. 

Blij met juiste zorg

De meeste ouders vinden dat de verzekeraar hen zo helpt om de juiste zorg te krijgen en duidelijkheid schept. Bovendien hoort die service bij  het takenpakket van de verzekeraar, zo geven zij aan in het onderzoek

Brief is onderweg

Onlangs lieten zorgverzekeraars weten ouders van kinderen tot 18 jaar die niet bij de tandarts komen persoonlijk te gaan aanschrijven om het aantal kinderen dat nu niet op controle komt te verlagen. Zij benadrukken hierbij de mondzorgkosten voor de jeugd volledig worden vergoed, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten.

Proef was succesvol

Eerder wees een proef van zorgverzekeraar DSW uit dat 43 procent van de aangeschreven ouders op de brief reageerde en alsnog met hun kind naar de tandarts ging. 

Voorkom onnodige gebitsproblemen 

Nu komt maar liefst een op de vijf kinderen niet op controle; in sommige steden is de opkomst nog lager. Het  zijn voornamelijk kinderen in achterstandsituaties die niet regelmatig naar de tandarts gaan en dat kan tot onnodige gebitsproblemen leiden.