Elektrisch poetsen

Wat is de beste elektrische tandenborstel?

Er zijn verschillende elektrische tandenborstels te koop. Er worden in hoofdzaak twee technologieën toegepast, namelijk oscillerend-roterend (ronddraaiend heen- en weergaand) en sonisch (zijwaarts heen- en weergaand). Bij aanschaf van een elektrische tandenborstel is het vooral belangrijk dat de technologie bij je past. Belangrijk is dat de borstelkop niet te groot is zodat de borstel overal goed bij kan komen. Vraag je tandarts of mondhygiënist om advies.

Is een elektrische tandenborstel beter dan een handtandenborstel?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elektrisch poetsen effectiever is dan poetsen met de handtandenborstel. De elektrische tandenborstel maakt de poetsbeweging voor je, zodat je je kunt concentreren op de juiste plaatsing van de borstel. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan elektrisch poetsen boven poetsen met de hand. De keus blijft echter aan jou. Ga je ervoor? Leer jezelf dan het poetsrondje aan! Zo vergeet je geen plekje en houd je je mond gezond.

Kan mijn kind ook met een elektrische tandenborstel poetsen?

Ja, dat kan. Je kunt het gebit van je kind veilig poetsen met een elektrische tandenborstel. Wanneer kinderen zelf willen poetsen, kan dit ook met een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels kunnen het kind extra stimuleren het gebit goed te verzorgen: door de timer, techniek, felle kleurtjes en het kleine borstelkopje. Sommige tandartsen adviseren echter om kinderen het poetsen met een handtandenborstel eigen te maken.

Wat zijn de voordelen van een elektrische tandenborstel?

De elektrische tandenborstel maakt de poetsbeweging voor je, zodat je je kunt concentreren op de juiste plaatsing van de borstel. Een elektrische tandenborstel verwijdert in dezelfde tijdsduur meer tandplak dan een handtandenborstel. Daarnaast wordt tijdens het poetsen met een handtandenborstel gemiddeld meer druk uitgeoefend dan met een elektrische tandenborstel. Een hoge poetsdruk kan beschadiging van het tandvlees veroorzaken, dus ook om deze reden is de elektrische tandenborstel beter dan een handtandenborstel.