Alles over de rekening

Bent u behandeld bij de tandarts dan ontvangt u daarvan een factuur.

Op de rekening kan de tandarts 2 soorten posten in rekening brengen. Eén voor de behandeling, die bestaat uit een of meerdere verrichtingen, die elk een code hebben. En één voor de materiaal- en techniekkosten die sommige behandelingen met zich meebrengen.

Op uw rekening vindt u alle verrichtingen van uw behandeling aan de hand van codes terug. Als er materiaal- en techniekkosten zijn berekend, staan deze apart op de nota vermeld. Als u daarom vraagt, moet de tandarts de inkoopfactuur van de gefactureerde materialen en technieken overleggen.

Betalen van de rekening

De tandarts kan zijn patiënten op verschillende manieren om betaling vragen. Zo kan hij uitsluitend werken na contante betaling, kan hij vragen om contante betaling tot een bepaald bedrag en daarna op rekening, of alles op rekening. De rekening kunt u direct van de tandarts krijgen of via een bedrijf dat rekeningen afhandelt, zoals een factoringbedrijf.

De tandarts kan ook rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar declareren waarna uw zorgverzekeraar het resterende, onverzekerde bedrag bij u vordert.

Bron: KNMT