Implantoloog

Een implantoloog vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten worden na het plaatsen voorzien van een implantaatkroon, implantaatbrug of kunst(klik)gebit.

In principe is iedere tandarts of kaakchirurg bevoegd tot het plaatsen van implantaten indien hij hierin bekwaam is. Een NVOI-erkend implantoloog is een tandarts of kaakchirurg die zich gespecialiseerd heeft op het gebied van de implantologie.

De NVOI is de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie, een wetenschappelijke vereniging die onder andere toeziet op de kwaliteit van de implantologie in ons land. Een NVOI-erkend implantoloog werkt volgens de richtlijnen van de NVOI en wordt regelmatig gevisiteerd.

De NVOI erkent een implantoloog voor een periode van 5 jaar; hierna kan de herregistratie opnieuw verlengd worden voor eenzelfde  periode. Een door de NVOI erkende implantoloog herken je aan het logo op de website en aan in de praktijk. Kijk op https://nvoi.nl/erkende-implantologen/ voor een overzicht. 

Verwijzing naar de implantoloog

Je tandarts kan je doorverwijzen naar de implantoloog. Een verwijsbrief helpt bij het gezamenlijk opstellen van het juiste behandelplan. Een verwijzing is echter niet verplicht.

Bron: NVOI