Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullende verzekering voor de tandarts

Een deel van de zorg die tandartsen en kaakchirurgen leveren valt onder de basisverzekering. Tandartskosten worden voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten. 
Voor volwassenen wordt maar een heel beperkt deel vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt er daarom voor kiezen een aanvullende verzekering voor de tandarts te nemen. Of je je aanvullend wil verzekeren, en zo ja hoe uitgebreid, bepaal je zelf. 

Wil je je verzekeren voor mondzorg? Let dan op de volgende punten:

  • Vergoeding na ongeval
    Veel verzekeraars vergoeden de kosten na een ongeluk niet. Wanneer je uitglijdt en bijvoorbeeld twee voortanden breekt, krijg je de kosten voor een behandeling niet helemaal vergoed. Verzekeraars zijn daar niet vaak duidelijk over, vraag dit dus vooraf.
  • Keuzevrijheid
    Wil je zelf bepalen naar welke tandarts je gaat? Informeer vooraf goed of je zelf een behandelaar kunt kiezen of dat er contractafspraken zijn gemaakt.
  • Toegang
    De verzekeraar heeft geen wettelijke acceptatieplicht voor de aanvullende verzekering. De verzekeraar heeft dus het recht om je te weigeren. Dit kan hij doen indien je bijvoorbeeld een behandeling met een kroon in het vooruitzicht hebt. Houd er dus rekening mee dat je niet op het laatste moment (vlak voor een grote behandeling) een aanvullende verzekering kunt afsluiten.

Het aanbod van aanvullende tandartsverzekeringen is erg groot. Kijk hier voor 9 tips bij het kiezen van een tandarts-verzekering.

ixorg, een alternatief voor de tandartsverzekering

Met ixorg betaal je geen premie, maar bouw je een 'spaarpotje' op. Daarmee betaal je de tandartskosten. Wat je niet besteedt, blijft van jou. Je kunt met ixorg dus sparen én besparen. Als je schade aan je gebit hebt door een ongeval, zijn de kosten wereldwijd gedekt tot 10.000 euro.

Bron: KNMT