Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullende verzekering voor de tandarts

Een deel van de zorg voor tandartsen en kaakchirurgen valt onder de basisverzekering. Tandartskosten worden voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed, met uitzondering van kronen, bruggen, beugels en implantaten. 
Voor volwassenen wordt maar een heel beperkt deel vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt ervoor kiezen een aanvullende verzekering voor de tandarts te nemen. Of je je aanvullend wilt verzekeren,  en zo ja hoe uitgebreid, beslis je zelf. 

Wil je je verzekeren voor mondzorg? Let dan op de volgende punten:

  • Vergoeding na ongeval
    Veel verzekeraars vergoeden de kosten na een ongeluk niet. Wanneer je uitglijdt en bijvoorbeeld twee voortanden breekt, krijg je de kosten van een behandeling niet helemaal vergoed. Verzekeraars zijn daar niet vaak duidelijk over, vraag dit dus vooraf.
  • Keuzevrijheid
    Wil je zelf bepalen naar welke tandarts je gaat? Informeer vooraf goed met wie jouw mondzorgverlener contractafspraken heeft gemaakt.
  • Toegang
    De verzekeraar heeft geen wettelijke acceptatieplicht voor de aanvullende verzekering en heeft dus altijd het recht om je te weigeren. Bijvoorbeeld als je een behandeling met een kroon in het vooruitzicht hebt. Houd er dus rekening mee dat je niet op het laatste moment (vlak voor een grote behandeling) een aanvullende verzekering kunt afsluiten.

Het aanbod van aanvullende tandartsverzekeringen is erg groot. Kijk hier voor tips bij het kiezen van een tandartsverzekering.

 

Bron: KNMT