Soorten tandenborstels

Er zijn verschillende soorten tandenborstels. Hoewel tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor een elektrische tandenborstel, wordt een handtandenborstel ook nog regelmatig gebruikt. De keuze voor een tandenborstel is afhankelijk van je persoonlijke mondverzorgingsbehoefte.

Elektrische tandenborstel

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elektrisch poetsen effectiever is dan poetsen met de handtandenborstel en heeft voor veel mensen de voorkeur. De elektrische borstel maakt met hoge snelheid verschillende borstelbewegingen en reinigt hierdoor het gebit in dezelfde tijd beter dan een handtandenborstel. Klik op de link voor tandenpoetsen.

Handtandenborstel

Een goede handtandenborstel heeft een kleine borstelkop, zodat ook moeilijk bereikbare plaatsen in de mond goed schoongemaakt kunnen worden. De tandenborstel heeft medium tot zachte afgeronde haren zodat het tandvlees niet beschadigd kan worden. Er zijn verschillende poetsmethodes. Daarbij is het verstandig om te beginnen met poetsen daar waar problemen zijn of waar extra aandacht gewenst is. Klik op de link voor tandenpoetsen.

Singletufted tandenborstel

Voor moeilijk bereikbare plekken, zoals achter de achterste kiezen of bij scheefstand van tanden, kan een tandenborstel met een klein plukje haar handig zijn.

Bron: NVvP